Ön itt jár: Kezdőlap > Ipari tömítések > Hullámlemezes tömítések

Hullámlemezes tömítések

 

Hullámos nemesfém grafit, kerámia vagy PTFE réteggel. Egyenetlen és sérült felületeken is használható.

 

Árajánlat kérés Adatlap letöltése

Tulajdonságok és felhasználás

A hullámlemezes tömítések megbízható és egyben árban előnyös megoldásként váltak be ott, ahol megfelelő szorítóerő alkalmazható. Működési elvük az egymással szomszédos anyagok különböző keménységi fokán alapul. A tömítő hatás a tömítésre ható permanens terhelésnek köszönhető. Alkalmazásuk a mechanikus szilárdságra, hővezető képességre, hőmérséklettel és korrózióval szembeni ellenálló képességre alapul. Felhasználásuk leginkább azokban az esetekben indokolt, amikor az összenyomhatóság nem lényeges és megfelelő szorítóerő áll rendelkezésre. A fémtömítések mechanikai szilárdsága nagyobb, jobban vezetik a hőt, ellenállóbbak a hőmérséklettel és a nyomással szemben, ezért bizonyos esetben előnyösebbek, mint a hagyományos kalanderezett tömítések.
A hullámos fémet grafit, kerámia vagy PTFE réteg vonja be. Ilyen tömítések az egyenetlen vagy sérült illesztési felületeken is alkalmazhatóak, ahol nagyobb az anyag elaszticitására és a megfelelő tömítettségre támasztott igény.

Előnyök

  • Kiváló mechanikus szilárdság és hővezetés.
  • Magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás.
  • Szinte semmilyen méretbeli megkötés nem létezik.
  • A masszív szerkezet szilárdságot garantál nagy átmérők esetében is, és problémamentes kezelést és beszerelést tesz lehetővé.

Alak és szerkezet

A fémtömítések több típusban és alakzatban (kör, ovális, négyzet, stb.) készülnek, és még extrém körülmények között is alkalmazhatóak.

Az 1000 mm külső átmérőjű fémtömítések általában egy darabban, a nagyobb méretűek hegesztéssel készülnek. A hegesztés gazdasági okokból is javasolt. A fém vastagsága 0,5 mm és a „hullám” magassága 3, 4, vagy 6 mm, szélessége 1- 1,5mm a tömítés méreteitől függően. Az hullámlemezes fémre 0,5mm-es, 1mm-es vagy 1,5mm-es grafit, kerámia vagy PTFE réteg kerül.

Elérhető típusok