Ön itt jár: Kezdőlap > Karima tömítések

Karima tömítések

 

Egyedi és sorozatgyártású karimatömítések, hollander tömítések.

 

Árajánlat kérés Adatlap letöltése

Tulajdonságok és felhasználás

Az azbesztmentes karimatömítések a lapos nyugvótömítések legelterjedtebb típusai. Számos iparágban és nagyon sok felhasználási területen használatosak. A tömítések azbesztmentes anyagokból (CFS), grafitból, PTFE-ből, csillámból, aramid és grafit kombinációjából és különböző minőségű gumi keverékéből készülnek.

Feldolgozási lehetőségek

Vágási technikánknak, tapasztalatainknak és ismeretinknek köszönhetően gyakorlatilag minden anyagból tudunk tömítést vágni. Vágószerszámaink széles palettájának köszönhetjük a magas minőségű termékeink, mérettől és mennyiségtől független, versenyképes árait. Alacsony sorozatszámú tömítés gyors előállításához hidraulikus présgépek és speciális vágószerszámok nagy választéka elérhető.

Egyedi megrendelésre készülő tömítéseinket CNC vágógépekkel megrendelői rajz és specifikáció, vagy a kapott minta alapján állítjuk elő. AutoCAD fájlból közvetlenül gyártható a kívánt tömítés.

Alakzatok és méretek

A táblás tömítőanyagokból különböző méretekben és alakban gyárthatóak a karimatömítések, azaz szabvány és nem szabvány méretezésben is elérhetőek. Nem szabvány tömítés esetén méret, rajz vagy minta alapján bármilyen alakot vagy méretet előállítunk.

Szabványkiszerelésű tömítéseink mérete az EN 1514-1-es, ANSI B 16.21-es vagy más szabványoknak felel meg (a múltban DIN2690, DIN 2691, DIN2692). Az 1500 mm x 1500 mm méretig terjedő tömítések egy darabból készülnek, míg ennél nagyobbak több darabból állnak össze. Két illesztési módot különböztetünk meg: fecskefarok- és sarokillesztést. Nagyságbeli megkötés gyakorlatilag nincs. Az alaktól és a nagyságtól függően valamennyi egyéb méretet megrendelés alapján rövid határidővel elkészítjük.