Ön itt jár: Kezdőlap > Ipari tömítések > Spiráltömítések

Spiráltömítések

 

V-alakú spirálisan feltekercselt rozsdamentes fémszalag és PTFE vagy grafit töltőanyag alkotja. Kifejezetten hőtágulási problémák, magas hőmérsékletű gőzvezetékek tömítéseként alkalmazható.

 

Árajánlat kérés Adatlap letöltése

Tulajdonságok és felhasználás

A spiráltömítések nagyfokú rugalmasságú félfémből készült speciális tömítések. Nagyfokú rugalmasságuknak köszönhetően igényes üzemeltetési körülmények között használatosak. V alakú fémbetétből és nemfém alapú töltőanyagból készült szalagból készülnek. A fémgyűrű tartja a töltőanyagot, ezzel alakítva ki a tömítés mechanikus állókészségét.

Előnyök

Tömítési képesség magas nyomású üzemeltetési körülmények között. A stabil és megbízható tömítési képesség gyakori nyomásingadozás esetén is a tömítés tartós szerkezete még a tömítési felületek enyhe korróziója vagy deformációja esetén is szilárdságot és tömítési képességet biztosít. Egyszerű beszerelés.

Spiráltömítés típusok

  • vezetőgyűrű és belső gyűrű nélküli
  • belső gyűrűvel
  • vezetőgyűrűvel
  • vezető~ és belső gyűrűvel
  • vezetőgyűrű és belső gyűrű nélküli, PTFE tömítőelemmel

Elérhető kitöltő anyagok

Flexibilis grafit 98%; Flexibilis grafit 99.85%; PTFE; E-PTFE; Kerámia; Csillám

Alak és szerkezet

A spiráltömítések különböző kivitelben és anyagkombinációban készülnek, hogy még a legigényesebb felhasználási körülményeknek is megfeleljenek. Általában kör alakúak, de létezik természetesen más alakú, mint például ovális, négyszög, gömbölyített élű tömítés is. A nem szabványméretű és alakú spiráltömítések, valamint a 2000mm-nél nagyobb átmérőjű spiráltömítések előállítását egyedi megrendelés alapján végezzük.

Elérhető típusok